ضرورت استفاده از کود ازته و نقش آن در افزایش تناژ
سرپرست خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به ضرورت استفاده از کود ازته در تقویت محصول کلزا گفت: تدابیر لازم برای تامین کود مورد نیاز کشاورزان دیده شده و نباید نگرانی در این خصوص داشته باشند.
مجید محمدی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه مدیریت کودی یک عامل بحرانی در تولید کلزا است، اظهار کرد: توازن و تأثیر این مدیریت نه تنها به بهینهسازی عملکردهای گیاه و سودبخشی آن نیازمند است، بلکه کیفیت و محافظت ظرفیت تولید را در منابع خاکی تضمین میکند.
وی تصریح کرد:به علت نیازهای کودی زیاد در کلزا اکثر خاکهایی که این گیاه در آن رشد میکند قادر به فراهم کردن شرایط مساعد مطلوب از لحاظ مواد غذایی برای عملکرد دانه، روغن و ترکیبات پروتئین قلمداد نمیشوند.
سرپرست خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه کلزای پائیزه ۷۰ کیلوگرم ازت از خاک جذب میکند، ادامه داد: کلزا نیاز فراوانی به ازت دارد و استفاده از کود ازته برای افزایش عملکرد ضروری است.
وی افزود: یک تن دانه برداشت شده کلزا با ۴۲ درصد روغن و ۳۸ درصد پروتئین در کنجاله، محتوی ۳۵ کیلوگرم ازت بوده و کود مورد نیاز کلزا برای دستیابی به عملکردی مطلوب از ۲۴۰کیلوگرم ازت در هکتار تا ۳۰۰ کیلوگرم متفاوت است که این میزان ازت، هنگام کاشت(ازت پایه) و مابقی در دو الی سه مرحله از رشد بصورت سرک مصرف میشود.
محمدی با بیان اینکه از شروع کشت تاکنون ۱۵۰ کیلوگرم کود اوره در سامانه پایش مواد کودی بارگزاری شده است که۱۰۰ کیلوگرم مربوط به زمان کشت و۵۰ کیلوگرم مربوط به سرک اول است که درست پیش یا در زمان آغاز رشد مجدد گیاه(خروج از حالت روزت) و در زمانی که دمای هوا هنوز پائین است، باید انجام شود.